2 en 3 januari 2012 - Reisverslag uit Glencoe, Verenigd Koninkrijk van Nathalie - WaarBenJij.nu 2 en 3 januari 2012 - Reisverslag uit Glencoe, Verenigd Koninkrijk van Nathalie - WaarBenJij.nu

2 en 3 januari 2012

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

03 Januari 2012 | Verenigd Koninkrijk, Glencoe

2 januari 2012
Alweer een geweldige volgeplande dag in het o zo, inmiddels volgesneeuwde (op de bergen dan) Glencoe. Helaas viel dat toch iets tegen. De bergen waren prachtig en het was heel koud, perfect sneeuwweer, maar helaas… alleen op de bergen. Wij wilden naar het theehuisje dus we moesten door de regen. Het was echt heel goed merkbaar dat het kouder was, want door de harde wind en de heftige regen waren we al snel onderkoeld door onze natte kleren. Alles behalve fijn!! In het theehuisje vrij lang gezeten om op te warmen. Lekker ontbeten, gelunched en een hele hoop thee gedronken. Uiteindelijk moesten we om 14.00 toch echt weg uit het theehuisje omdat we nog graag voor het donker een stukje wilde lopen om wat foto’s te maken van de mooie bergen. Het was droog toen we naar buiten liepen maar al gauw begon het vreselijk te regenen (ja en maar klagen jullie in Nederland van: ojee wat regent het hard. NOU KOM MAAR EENS HIERHEEN, dan weet je wat harde regen is! :D ) en tot Nikki’s grote angst ook nog eens onweer. We waren hierdoor wel twee keer zo snel terug in het hostel waar we ons met een dekentje, een warme thee en chocolademelk en een goed boek in de common room genesteld. We zouden later als het droog was wel gaan wandelen. Helaas ging het van hard regenen over in storten dus het werd al donker… Helaas helaas! Wel een heerlijke avond gehad, lekker gegeten, lekker gelezen en weinig gedaan. Ik (nathalie) lag vroeg op bed terwijl Nikki nog ging nachtbraken met whiskey en onze nieuwe roomies. Dus geen heel gaaf verslag vandaag, want zoveel hebben we niet meegemaakt. Sorry ;)
Dinsdag 3 januari 2012
Vandaag zou eigenlijk voornamelijk onze reisdag worden van Glencoe naar Edinburgh. Hoewel het in eerste instantie het plan was om de bus van sochtends vroeg (rond 08.00uur) te nemen, besloten we gistermiddag in onze luie commonroom-bui om de bus van 11.30 te nemen zodat we wat rustiger aan konden doen deze ochtend. Goed plan: taxi stond om kwart voor 11 klaar, stipt 11 uur waren wij bij de bushalte, en met een half uurtje wachten (naast een onverstaanbaar Schots brabbelende Glasgower) zou de bus komen. Enige nadeel was dat het gruwelijk koud was, en alle warmere vesten in onze koffers zaten.. en ik overdrijf niet als ik zeg dat deze koffers met een hoop pijn, moeite, geprop en extra gewicht zijn ingeruimd en dichgepropt, dus we er weinig voor voelden deze in the middle of nowhere buiten te openen om onze vesten te pakken. De kleding zou bij het openen van de koffer waarschijnlijk meters door de lucht vliegen en overal en nergens belanden ;) Maargoed, half uurtje wachten in de kou, als echte ingeburgerde Schotland-toerist is dat inmiddels geen probleem meer. Kleiner probleem wordt het als de bus 5 minuutjes later is, en het toch wel flink begint in te regenen in het bushokje.. en de bus nog iets langer op zich laat wachten, en nog iets langer.. kwartiertje, kan gebeuren. 20 Minuten, best wel vervelend.. 25 minuten, Nathalie kon inmiddels niet meer stoppen met klappertanden.. 30 minuten, we zitten erover te dubben het theehuisje in te gaan omdat we ons afvragen of die *%#$#bus nog wel komt opdagen vandaag. Gelukkig zoekt één van onze (inmiddels stuk of 8-10) mede-wachtenden een telefoonnummer op van Citylink, de busvervoerder, en belt ze op. De bus is al vertrokken uit Fort William maar was wat later door omstandigheden- ze kunnen ons verder niet vertellen hoe laat de bus vertrokken is of wanneer hij aankomt, dus nog maar even afwachten zonder gevoel in onze vingers of tenen of neus. Bij alles wat ook maar een beetje op een bus lijkt springen we op van onze koffers, lopen naar buiten de regen in, maar komen vaak bedrogen (en verregend) uit. Gelukkig komt de bus dan eindelijk opdagen rond kwart over 12- het zijn er direct twee, wat goed uitkomt, gezien ze flink vol zitten. We vinden nog wel een fijn plekje naast elkaar, en met een fleecedekentje (slimme Nathalie) en muziek op komen we langzaam aan bij tijdens de +- 2 uur durende busreis.
Op Glasgow aangekomen besluiten we de trein te pakken, aangezien we onze busoverstap gemist hebben en beide ook even genoeg ge’bus’t hebben voor vandaag. Bagage uitladen, even wat eten op het busstation omdat het allang en breed lunchtijd is geweest, en de heuvels op en af richting het treinstation. Opzich maar een kleine 10 minuten lopen, maar tussen de bezoekers en toeristen met twee zware koffers en extra tassen, is het geen feest. Als we aankomen op het treinstation wacht ons een niet al te positieve verassing: ‘Due to the bad weather’ zijn praktisch alle treinen vanaf Glasgow gecancelled. We blijven optimistisch, lopen naar de informatiebalie toe, maar al voor we in de rij staan komt een stationsmeneer naar ons toe met de mededeling dat er niets rijdt, en dat ze niet weten hoe lang het duurt.. we kunnen maar beter naar het busstation lopen en de bus pakken.
Zucht, steun en kreun, maar ook wel wat ironisch en schamper gelach om onze eeuwige OV-pech, en we gaan weer terug naar het busstation waar we gelukkig net in de overvolle bus naar Edinburg erbij gepropt kunnen worden. Kijkend op de klok (16u) realiseren we ons dat we volgens ons oorspronkelijke schema al in Edinburgh geweest waren en lekker warm binnen aan de thee en cake hadden kunnen zitten.. nu duurt het nog bijna 2 uur voor we er zijn. Maar toch, als we uiteindelijk aankomen zijn we blij en tevreden (en moe en afgepeigerd). Gelukkig is het Edinburgh Youth Hostel echt superluxe: er zijn liften, dus geen gesleep met de koffers de trappen op, en de bedden zijn al opgemaakt, dus we kunnen meteen de spullen neergooien, boodschapjes doen en eten maken. Na een gezonde maaltijd en een stuk ongezonde carrot cake om te compenseren, zitten we nog even lekker TV te kijken en verslagen te typen in lounge.. Straks toch maar op tijd naar in, want morgen hebben we weer een lange dag shoppen voor de boeg- gelukkig zonder bus- of treinreizen in de planning!

• 03 Januari 2012 - 21:52

Rick:

Volgende keer toch maar wel met de auto? Wordt je toch helemaal gek van dat ov in schotland! Zo ben je hele dagen kwijt aan reizen, zonde van jullie tijd!

Weer een leuk verslag, blij dat dit hostel een stuk beter is! Hopelijk ook het matras voor je rugje, kan geen kwaad! :)

Heel veel shop plezier morgen, zoek wat 'leuks' uit! :)
    Bijna alweer naar huis! Woehoe!!

Love you hun, kus!

• 03 Januari 2012 - 22:23

Moedertje:

Dacht ik dat we hier bizar weer hadden..storm en regen en niet koud ;0
    Als jij nu geen mega-verkoudheid opgelopen hebt ben je de rest van de winter immuun voor welke besmettelijke snotneus of hoestkanon dan ook!! Heerlijk dat je nog even in de bewoonde wereld kan bijzakken voor je weer over die plas moet vliegen naar het lage land. Veel winkelplezier morgen maar kijken met je handjes op je rug hè. Veel liefs en dikke kus van (het) moedertje (van Nathalie) P.s. ik heb een kop thee en een stuk strawberrycheesecake overgemaakt op je rekening :)